cropped-cropped-Yve_Bubble_Green_Rgb

Pressemelding

Ustekveikja inn i Yve-konsernet

Fredag ble det signert en avtale om å ta Ustekveikja Energi inn i Yve-konsernet. Yve får etter transaksjonen en portefølje på nærmere 250.000 strømkunder. – Vi i Yve er med dette enda et steg videre målet vårt om å være blant Norges ledende strømselskaper, sier administrerende direktør i Yve, Anders Kvamme.

Nærmere 30 års bransjeerfaring

Selskapet Ustekveikja Energi ble etablert på Geilo i 1992, og eies i dag av Hol kommune gjennom Ustekveikja Holding.

Etter transaksjonen blir Yve morselskap til fire norske strømsalgsselskaper: Ustekveikja Energi, Polar Kraft, Kraftriket og Smart Energi – og arbeidsgiver for om lag 125 ansatte.

– Hva vil Ustekveikja Energi tilføre Yve-konsernet?

– Med mer enn 30 år som strømleverandør er Ustekveikja Energi blant de sterkeste merkevarene i bransjen. Selskapet tilfører oss svært kompetente medarbeidere som vil styrke vår organisasjon, sier Kvamme.

– Store muligheter som en del av Yve

Ustekveikja Energi blir en del av Yve med virkning fra 1. januar 2024. Administrerende direktør Jan Olav Helle Trillhus ser frem til å ta Ustekveikja Energi inn i Yve-konsernet. Trillhus har tro på at kundene i første omgang vil merke lite til Yve-overgangen, men at man snarlig kan tilby forbedrede tjenester – eksempelvis Yves bransjeledende strøm-app og digitale tjenester for næringskunder.

– Vi i Ustekveikja Energi vil fortsette som strømleverandør på lik linje som før, og kundene vil bli møtt av stemmene de er godt kjent med. Men ved å bli del av et større energikonsern ser vi frem til å gi kundene våre et enda bedre tilbud i tiden som kommer. Yve byr på store muligheter for oss, sier Trillhus. 

Lokale arbeidsplasser vil bestå

Ustekveikja Energis ansatte er i dag lokalisert på Geilo i Hallingdal og i Oslo. Kontorlokasjoner og arbeidsplasser kommer til å bestå når Ustekveikja Energi blir en del av Yve-konsernet fra nyttår, forteller Anders Kvamme.

– Ja, lokal tilstedeværelse og verdiskapning i form av arbeidsplasser og lokalt engasjement er selve fundamentet vårt i Yve – og hos datterselskapene våre. Det er viktig for oss å være til stede der kundene våre er, og å bidra til å skape liv og vekst i bygder og byer, sier Kvamme og understreker:

– Vi ønsker Ustekveikja Energi velkommen på laget, og gleder oss til å bli bedre kjent med våre nye kollegaer i tiden som kommer.

Om Yve:

  • Yve er en nasjonal aktør innen energi, teknologi, tjenesteutvikling og bærekraft. Konsernet ble etablert i 2021.
  • Yve er morselskap til Polar Kraft, Kraftriket og Smart Energi. Fra 2024 inngår også Ustekveikja Energi i porteføljen. Ved inngangen til 2024 vil de fire selskapene ha om lag 250.000 kunder.
  • Yves ambisjon er videre vekst og utvikling innenfor energisektoren og andre tilknyttede bransjer – til det beste for våre kunder, våre samarbeidspartnere, lokalsamfunn og miljøet.
  • Yve er eid av 13 lokale offentlig eide energiselskap; Fredrikstad Energi, Nordkraft, Salten Kraftsamband, Lofotkraft, Orkland Energi, Valdres Energi, Telemark Energi, Stange Energi, Ringerikskraft, Kraftia, Nord-Østerdalen Kraftlag, Krødsherad Energi og Lærdal Energi.
  • Medarbeiderne i Yve er fordelt på kontorer i Sortland, Narvik, Ballangen, Harstad, Svolvær, Fauske, Bodø, Fagernes, Ulefoss, Stange, Hønefoss, Vikersund, Tynset, Rødberg, Noresund, Fannrem, Lærdal, Fredrikstad – og fra nyttår Geilo og Oslo.

_________________________________________________________________________

Vil du vite mer? Kontakt oss gjerne: 

Anders Kvamme, administrerende direktør i Yve:

Telefon: 934 85 005

E-post: anders.kvamme@yve.no

Jan Olav Helle Trillhus, administrerende direktør i Ustekveikja Energi:

Telefon: 911 71 630

E-post: jan.olav@ustekveikja.no

Hva kan vi hjelpe deg med?