Hilde Bekkevard

Pressemelding

Hilde Bekkevard, adm dir Smart Energi AS

Smart Energi blir en del av Yve

Strømleverandøren Smart Energi forsterker Yve-laget, som fra før av består av lokalt forankrede strømselskaper som Kraftriket og Polar kraft. -Vi vil fortsatt være et selvstendig selskap, men får tilgang til en bredere plattform som gjør det mulig for oss å levere bedre til våre kunder, sier daglig leder i Smart Energi, Hilde Bekkevard.

Med Smart Energi som en del av Yve-familien vil konsernet ha over 200.000 kunder, og blir dermed blant Norges største strømselskaper. Bekkevard kan bekrefte at det lokale kontoret til Smart Energi i Fredrikstad vil bestå. -Våre femten ansatte vil få åtti nye kollegaer. Vi gleder oss til å bli en del av et større og mer spennende fagmiljø. Det vil også våre kunder nyte godt av, sier hun.

Smart Energi har inntil nå vært en del av Fredrikstad Energi konsern. Med det som nå er gjort vil Fredrikstad Energi komme på eiersiden i Yve, sammen med flere andre lokalt forankrede energiselskaper hvor kommuner er på eiersiden.

Anders Kvamme, administrerende direktør i Yve AS forteller at han er glad for at Smart Energi blir en del av Yve-konsernet. -Smart Energi har utfordret resten av strømbransjen med satsing på grønne, innovative energiløsninger. Denne satsningen, og ikke minst selskapets verdier passer svært godt inn i Yve-konsernet, der lokal tilstedeværelse og lokalt eierskap er selve fundamentet, sier Kvamme.

Daglig leder Hilde Bekkevard i Smart Energi forteller at kundene til Smart Energi ikke vil merke endringen umiddelbart. -Kundene vil ha Smart Energi som sin strømleverandør og fortsette med sin strømavtale som i dag. Kontorlokalene våre befinner seg på samme sted som før, og kundene vil møte de samme kjente fjesene og stemmene, sier Hilde Bekkevard. Ved at Smart Energi blir en del av et større system vil kundene få tilgang på flere og bedre produkter, tjenester og teknologi. På sikt vil det gjøre Smart Energi i stand til å levere bedre til kundene. -Det tror jeg også vil gi oss flere kunder, sier hun.

Fakta om Smart Energi

Smart Energi er en lokalt forankret strømleverandør som inntil nå har vært eid av Fredrikstad Energi og Kragerø Energi. Fredrikstad Energi går nå inn på eiersiden i Yve, og vil eie 8 prosent av aksjene i Yve. Kragerø Energi får oppgjør i kontanter. Smart Energi har fjorten ansatte i Fredrikstad og én ansatt i Kragerø, og er en viktig strømleverandør rundt Oslofjorden og på Askøy.

Fakta om Yve

Yve AS ble etablert i 2021 i forbindelse med fusjonen mellom Kraftriket og Polar Kraft. Yve er et strømsalgskonsern med merkevarene Kraftriket og Polar Kraft, og fra nyttår også Smart Energi. Lokal tilstedeværelse og verdiskapning i form av arbeidsplasser og engasjement lokalt er fellesnevneren for datterselskapene, og selve fundamentet i konsernet. Yve er fra nyttår eid av 13 lokale offentlig eide energiselskap; Fredrikstad Energi, Nordkraft, Salten Kraftsamband, Lofotkraft, Orkland Energi, Valdres Energi, Midt-Telemark Energi, Stange Energi, Ringerikskraft, Midtkraft, Nord-Østerdalen Kraftlag, Krødsherad Energi og Lærdal Energi. Nærmere 80 ansatte er fordelt på kontorer i Sortland, Narvik, Ballangen, Harstad, Svolvær, Fauske, Bodø, Fagernes, Ulefoss, Stange, Hønefoss, Vikersund, Tynset, Rødberg, Noresund, Fannrem, Lærdal og nå 15 nye ansatte i Fredrikstad.

Kontaktpersoner:

Hilde Bekkevard, Administrerende Direktør i Smart Energi

Tlf. 920 32 092, hilde.bekkevard@smartenergi.com

 

Anders Kvamme, Administrerende Direktør i Yve

Tlf. 934 85 005, anders.kvamme@yve.no

Hva kan vi hjelpe deg med?