Miljøgebyr på strømregningen fra 1.mai

Miljøgebyr på strømregningen fra 1.mai

Fra 1. mai innfører vi miljøgebyr på strømregningen. Miljøgebyret blir kr. 40,- og gjelder per papirfaktura (giroblankett). Målet vårt er at vi skal få ned papirforbruket, så du unngår selvsagt gebyret hvis du velger en elektronisk løsning! For deg som har fylt 60, lar vi være å innføre miljøgebyret.

Du kan unngå miljøgebyret ved å velge en av løsningene nedenfor. Å motta strømregningen elektronisk gir deg dessuten en rekke andre fordeler – det er både lettvint og praktisk!

Hvis du allerede har avtalegiro, kan du kombinere denne enten med efaktura eller epostfaktura. Dermed beholder du alle fordelene med avtalegiro, og unngår i tillegg miljøgebyret fra 1. mai.

Du som er privatkunde, kan velge mellom eFaktura og epostfaktura.

eFaktura er en elektronisk faktura som vi sender rett til nettbanken din. Det er en enkel og praktisk måte å motta strømregningen på, og har en rekke fordeler i tillegg til at du unngår miljøgebyret:

  • Du slipper å taste KID: En eFaktura er ferdig utfylt med KID, vårt kontonummer og beløp. Det eneste du trenger å gjøre i nettbanken er å godkjenne regningen.
  • Du får oversikt: eFakturaene lagres i nettbanken din og du har til enhver tid oversikt over betalte og ubetalte regninger. Du kan også velge å bli varslet på e-post og/eller sms hver gang du mottar en ny eFaktura i nettbanken. Dette registrerer du selv i nettbanken.
  • Du får bedre kontroll: Du må godkjenne eFakturaen i nettbanken før beløpet trekkes fra kontoen. Da velger du også hvilken konto du vil belaste.
  • Du betaler hvor du vil: Fordi regningene sendes elektronisk til nettbanken din, er du ikke avhengig av postkassen – praktisk når du for eksempel er ute og reiser.

Du må selv registrere avtalen om eFaktura i nettbanken din. Da trenger du en eFaktura-referanse, og denne finner du på forsiden av den siste strømregningen din. Les gjerne mer på efaktura.no – der er fremgangsmåten beskrevet steg for steg. eFaktura kan også kombineres med avtalegiro hvis du ønsker det.

Hvis du istedet ønsker epostfaktura, kan du enten registrere dette selv på Min Side, eller sende oss en epost så registrerer vi dette for deg. Epostfaktura betyr ganske enkelt at vi sender strømregningen din til den epostadressen du ønsker, istedet for at vi sender den på giroblankett til postkassa di. Vi anbefaler at du kombinerer epostfaktura med avtalegiro for å få enklest mulig håndtering av strømregningen.

Du som er bedriftskunde kan også velge epostfaktura, på samme måte som privatkunder. For en del bedriftskunder kan også EHF-faktura være et aktuelt alternativ. EHF står for Elektronisk handelsformat, og er en standard som opprinnelig ble utviklet for offentlig sektor. Mange private virksomheter har imidlertid også tatt i bruk EHF-faktura.

På anskaffelser.no/e-handel/faktura kan du lese mer om EHF-faktura, og hvordan du tar denne i bruk. De viktigste momentene er

  • Bedriften din må ha et økonomisystem som kan motta og behandle fakturaer på Elektronisk handelsformat (EHF).
  • Bedriften din må inngå en avtale med et aksesspunkt. Vi sender fakturaen til aksesspunktet og derfra sendes den sømløst videre til din bedrift.

Les mer på anskaffelser.no/slik-kommer-du-i-gang

Finner du ikke svar på det du lurer på?

Logg på Min side

Har du ikke brukerkonto? Vennligst registrer deg.