Lofotkraft Bredbånd er et av sju selskaper som er nominert til bredbåndpris

Det graves ned mye fiber i Norge, men hvem imponmerer mest?
#Bredbånd
14.09.2015

Sju selskaper slåss om bredbåndspris

Det er mange sterke bredbåndselskaper i Norge, men hvem er det som har imponert mest i 2014-2015?

Av Arne Joramo

Snart arrangerer Telecom Revy konferansen Telecom World 24.-25. september. Der skal beste lokale/regionale bredbåndselskap kåres og prisen «Brede Bånd» deles ut..
Juryen har hatt en vanskelig jobb, men har nå kommet fram til følgende nominerte:  NEAS, Eidsiva Bredbånd, NTE, Lofotkraft Bredbånd; Bergen Fiber/BKK Marked, Lier Bredbånd og Sandefjord Bredbånd.

– Vi har vurdert mange og hadde først 15 på «short list». Og det er ikke lett å sammenligne så mange gode selskaper. Vi mottar gjerne innspill, sier juryformann Harald Wium Lie. Forøvrig sitter Bjørn Rønning, Arne Joramo og Hans-Petter Taraldsvik i juryen.

I evalueringsarbeidet har alle selskaper med 3000 kunder eller mer vært med i vurderingen med unntak av de nasjonale selskapene Telenor, Broadnet, NextGenTel, Breiband.no, Get/TDC og Altibox.

Ett av mange kriterier har vært prosentvis kundevekst. Der er det lokale bredbåndselskaper som glitrer. Ja, noen har en vekst på over 30 prosent mens de største selskapene med stor nominell vekst som Get og Viken ligger rundt 10 prosent. Ifølge Nkom var det i fjor en nettovekst i bredbåndsmarkedet på 70 000 og høyhastighets  fiber/kabel samlet økte med  118  000. 2/3 av fiberveksten  sørget lokale/regionale bredbåndselskaper for.

Finner du ikke svar på det du lurer på?

Logg på Min side

Har du ikke brukerkonto? Vennligst registrer deg.