Kraft og nettleie på samme strømregning (gjennomfakturering)

Kraft og nettleie på samme strømregning (gjennomfakturering)

Mange kunder har fått kraft og nettleie på samme faktura i lang tid, men da er det nettselskapet som har sendt ut strømregningen. Nå har myndighetene åpnet for at kraftleverandørene kan sende felles strømregning for kraft og nettleie. Dette kalles for gjennomfakturering, og ordningen trådde i kraft 1. september 2016.

Flere kraftleverandører i Lofoten tilbyr nå denne løsningen til sine kunder.  Dersom din kraftleverandør starter med gjennomfakturering, vil du motta informasjon om dette fra din kraftleverandør.

For at overgangen til gjennomfakturering skal gå så smidig som mulig for deg som kunde, er det viktig at du setter deg inn i informasjonen du mottar, og følger anvisningene der.

Når en kraftleverandør starter gjennomfakturering, vil Lofotkraft sende nettleiefakturaene direkte til kraftleverandøren. Leverandøren betaler nettleiefaktura på vegne av kunden, og sender kunden én fellesfaktura for nettleie og strøm.

Målerstand kan du rapportere enten til Lofotkraft eller til kraftleverandøren din.

7 av 10 norske strømkunder sier det er viktig å få alt på en regning. Gjennomfakturering er bestemt av Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) for at alle kraftleverandører skal få mulighet til å tilby fellesfaktura for kraft og nettleie. 

Finner du ikke svar på det du lurer på?

Logg på Min side

Har du ikke brukerkonto? Vennligst registrer deg.