Om beredskap og samfunnsansvar

springflodbolge_kabelvaag_foto-promonorge

Samfunnsansvar

Helt siden den første kraftstasjonen i Leirosen ble bygd i 1908, og dermed markerte starten på det som i dag er Lofotkraft-konsernet, har selskapet vært en viktig samfunnsbygger. Selskapet har spilt en sentral rolle i utviklingen av Lofoten som region. Det vil vi fortsatt gjøre. Lofotkraft Bredbånd er et godt eksempel på hvordan vi ligger i forkant av utviklingen. Her bygger vi framtidens kommunikasjonsnett – som vil legge forholdene til rette for en god næringsutvikling i regionen, samtidig som du som privatkunde får et bredt spekter av gode tilbud: Internett, TV, telefoni og alarm, for å nevne noe. Vi tar sikkerhet og miljø på alvor, samtidig som vi ønsker å drive lønnsomt, slik at avkastningen til eierkommunene blir høyest mulig. Det er dette som sikrer Lofotkraft muligheten til å forbli den samfunnsbyggeren vi har vært i mer enn 100 år. Klimaet er i endring, og uansett årsak må disse utfordringene møtes med energiløsninger som er bærekraftige. Derfor har vi nå etablert prosjektet «Lofoten – de grønne øyene», som skal bidra til elektrifisering av regionen vår. Vi mener Lofotkraft er regionens viktigste redskap for å nå klimamålene som myndighetene har satt.  

Beredskap

Strømforsyningen til Lofoten kan svikte, uansett vær. Enten det skjer i solskinn eller i bitende vinterstorm er det aldri hyggelig at strømmen forsvinner, for vi er alle avhengig av den, både privat og i arbeidslivet. Samfunnet stopper på mange måter opp når strømforsyningen plutselig forsvinner. beredskapsfolder-3DNettopp da står våre mannskaper klare til å rykke ut. Har du tenkt på hvilken enorm innsats de legger ned? En vakker solfylt sommerdag er det kanskje enkelt å jobbe ute, men strømbrudd skjer oftest på vinteren når været er på sitt verste. Det er da våre ansatte blir til helter. De trosser kulde og vind, regn og snø, og basker seg fram i vanskelig og ulendt terreng for å sikre at du igjen skal få strøm i kontakten din. Om det er en «grå hverdag» eller midt under familiemiddagen på julaften: Våre folk er alltid i beredskap, klare til å rykke ut.  

 

 

Arbeidsplass

Lofotkraft er en betydelig arbeidsgiver, sett i et regionalt perspektiv, med sine 116 ansatte. Vårt mål er at alle, fra montører til administrasjon og toppledelse, skal føle stolthet over å jobbe hos oss. Vår ambisjon er at Lofotkraft skal være den beste arbeidsplassen i hele Lofoten. Vi har åpenhet og respekt som grunnleggende prinsipper, ikke bare overfor deg som kunde, men også innad i egne rekker.  

Logg på Min side

Har du ikke brukerkonto? Vennligst registrer deg.