Espen Thorvaldsen

Pressemelding

Espen Thorvaldsen, daglig leder Lofotkraft Bredbånd Foto: Tore Bernsten

Lofotkraft Bredbånd skal bidra til å bygge Norges raskeste 5G-nett

23 Altibox-partnere fra hele Norge oppretter nå et felles tårnselskap for å sørge for hurtig utbygging av Ice’ nasjonale 5G-mobilnett.

Ice bygger nå 3900 nye basestasjoner, og oppgraderer over 3200 basestasjoner. I Lofoten vil Lofotkraft Bredbånd få en sentral rolle i utbyggingen.

Det nyopprettede Tårnselskapet AS eies av til sammen 23 regionale og lokale selskaper som alle har bred erfaring med utbygging av digital infrastruktur. Fremtidens mobilnett er avhengig av sikker infrastruktur og fiber mellom basestasjonene og det er noe vi i Lofotkraft Bredbånd har drevet med i over 17 år.

– Som medeier i Tårnselskapet er vi med å bidra til at alle skal få tilgang til høyhastighetsnett, sier daglig leder Espen Thorvaldsen i Lofotkraft Bredbånd.

Tårnselskapet vil gi de ulike Altibox-partnerne deleierskap til de mange mobilmastene som rulles ut i storstilt skala over hele Norge. De nye og eksisterende basestasjonene skal benyttes av mobiloperatøren Ice som bygger ut Norges tredje landsdekkende 5G-mobilnett.

Med 5G-nettet vil vi i Lofotkraft Bredbånd kunne tilby høyhastighetsbredbånd i områder der fiber ikke er tilgjengelig i dag, eller være med å konkurranse i områder hvor forbrukerne kun har tilbud fra én operatør i dag.

– Vi er henrykte for at Altibox-partnerne ønsker å bidra i denne storstilte utbyggingen av samfunnskritisk digital infrastruktur. Det er nettopp samarbeidet mellom partnerne som gjør at vi raskest mulig kan tilby Norges raskeste 5G-mobilnett og høyhastighetsbredbånd til alle, sier styreleder i Tårnselskapet AS og teknologidirektør i Ice, Jan-Erik Hvidsten.

Hva kan vi hjelpe deg med?