La oss løse energimysteriet sammen!

Aktuelt

Energimysteriet – Sommerlab på Leknes 2023

Kan vann eksplodere? Trenger vi egentlig fryser for å lage iskrem? Gjennom eksperimenter skal vi forske på energi og løse energimysteriet. La barna få oppleve naturvitenskap på en helt ny måte i sommer!

Forskerfabrikkens sommerskole «Sommerlab» er et populært fem-dagers forskerkurs. Det arrangeres i slutten av sommerferien, og passer perfekt for barn som skal opp i 5.–7. klasse til høsten.

Målet for sommerlaben er at elevene skal ha det gøy og bli inspirert til å lære mer om naturvitenskap og teknologi. Deltagerne får delta på forskjellige aktiviteter og blir utfordret til å løse praktiske oppgaver.

  • Når: 7–11 august 2023, kl. 9–15 hver dag
  • Hvor: Leknes barne- og ungdomsskole
  • Aldersgruppe: De som skal opp i 5.–7. klasse til høsten

Naturvitenskap kan være skikkelig gøy

På sommerlabben i år får barna utforske elektriske kretser, kjemiske reaksjoner, og fornybar energi som gass og solceller. Det blir både kule eksperimenter, samarbeid og kodeknekking.

Barna skal også få bygge sin egen solcellebil, teste ut ulike metoder for å rense vann, og bygge elektriske maskiner av resirkulert emballasje.

Vi ønsker å vise at naturvitenskap kan være skikkelig gøy!

Fremtidsoptimisme og forskning

Vi ser at våre yngste innbyggere engasjerer seg mer enn noen gang for globale samfunnsutfordringer knyttet til miljø og bærekraft. Naturvitenskap er nøkkelen til å løse mange av disse problemene. Det er derfor viktig å gi barn gode forutsetninger for å lykkes med teknologi- og realfag.

På årets sommerskole ønsker vi å gi barna fremtidsoptimisme ved å vise og forklare hvordan forskning kan være med å løse problemer.

Påmelding

Meld ditt barn på en morsom, lærerik og uforglemmelig sommeropplevelse!


Sommerlab på Leknes er støttet av Samfunnsløftet SpareBank 1 Nord-Norge og Lofotkraft. Dette gir en redusert pris per deltager på 1425 kr (ordinær pris er 3195 kr).

Forskerfabrikken søker kursledere

Forskerfabrikken søker kursledere til sommerlab på Leknes skole uke 32. Har du en genuin interesse for realfag og elsker formidling? Er du glad i barn og har evnen til å være bestemt når det trengs? Du er gjerne lærer- eller realfagstudent, eller jobber som ingeniør eller lærer med fordypning i realfag.

Les stillingsutlysningen og søk på jobben som kursleder her

Hva kan vi hjelpe deg med?